Om veilig zelfstandig te blijven wonen, is een alarmknop een praktisch hulpmiddel; met één druk op de knop wordt direct de zelfgekozen hulpverlener gealarmeerd, zoals familieleden, bekenden, of buren. Direct een live-gesprek met een bekende, zonder tussenkomst van een meldkamer, dat geeft een gerust gevoel!

Tegelijkertijd verstuurt het systeem bij de medaillons een waarschuwings-sms naar deze zelfgekozen hulpverleners met de locatie van de gebruiker. Deze kan ook worden opgevraagd, dat is een fijn gevoel wanneer men is gevallen, zich niet goed of onveilig voelt, hulp is onderweg! Bij het horloge kan de locatie direct via de app worden bekeken.

En dit alles ZONDER abonnement, dus geen maandelijkse kosten.


De P4C-Q3 is verkrijgbaar in 2 modellen. De P4C-Q3R en de P4C-Q3T.

De P4C-Q3T is een alarmknop speciaal voor dementerende ouderen en biedt ten opzichte van de P4C-Q3R een uitgebreide mobiele tracking app. Wanneer iemand met dementie onbewaakt naar buiten gaat kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Om dit te voorkomen en om deze mensen toch de ruimte te bieden om zich ‘vrij’ voort te kunnen bewegen is de P4C-Q3T een geweldige oplossing.

Geldt dit niet voor uw persoonlijke situatie en is het alarm slechts bedoelt als hulpmiddel om in geval van een calamiteit alarm te slaan dan volstaat de P4C-Q3R. Dit model heeft exact dezelfde opties als de P4C-Q3T op de mobiele tracking app na.

Wilt u mee informatie over een alarm voor dementerende personen dan verwijzen wij u graag naar de pagina dementie. U leest hier meer over de Wet Zorg en Dwang en het open deuren beleid en wat de P4C-Q3T hierin kan betekenen. Klik hier om naar de pagina te gaan.


Wat kan er met de P4C-Q3?

De P4C-Q3 geeft senioren meer vertrouwen om alleen naar buiten te gaan en geeft naasten een stukje rust. Want met de P4C-Q3 kan door middel van de tuya app op een mobiele telefoon op afstand de locatie worden gevolgd en (in geval van nood) eventueel contact worden gelegd met vooraf ingestelde contactpersonen. Zo kunnen zij langer thuis wonen en ook zelfstandig activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld boodschappen doen of een stukje wandelen.


De functies van de P4C-Q3

Real Time Locatie: De P4C-Q3 kan de real time locatie weergeven van een persoon, waardoor de persoon gevolgd kan worden door een (mantel)zorgende. Hierdoor kan de verzorgende altijd weten waar de persoon is en een oogje houden op zijn of haar veiligheid.

Virtueel hek – Veilige Zone: De P4C-Q3 heeft zogenoemde Geofencing functie. Dit houdt in dat een bepaald gebied kan worden aangewezen als ‘veilige zone’, waarna er een signaal wordt uitgezonden zodra deze veilige zone verlaten wordt. Zie het al een virtueel hek.

Handmatige dwaalalarmering: Dwaalalarmeringen met handmatige functie zijn bedoeld voor mensen die kunnen gaan dwalen maar nog wel het bewustzijn hebben om aan te geven dat zij verdwaald zijn. Als zij het gevoel hebben verdwaald te zijn, kunnen zijn op een knop drukken waardoor een direct een signaal uitgestuurd wordt naar een (mantel)zorgende.

In beweging alarm of sta op alarm: Het alarm geeft alarm wanneer het alarm in beweging komt of juist niet. Als er sprake is van beweging in een bepaalde periode zal het alarm een gewenst bericht of oproep sturen naar de contactpersonen. Maar ook is het alarm andersom in te stellen dat er als geen beweging is in een bepaalde periode. Reden voor de contactpersonen om vast te stellen of alles in orde is. 

Valdetectie: Het P4C-Q3 alarm heeft een ingebouwde valdetectiefunctie die is ontworpen om ernstige vallen te detecteren, die waarschijnlijk tot bewusteloosheid kunnen leiden. Als een drager na een val niet in staat is om op de SOS/Help-knop te drukken omdat hij niet in staat is om te bewegen of de SOS-knop te bereiken, kan de valdetectiefunctie de sms-waarschuwingen verzenden. De gebruiker van de P4C-Q3T kan te allen tijde het alarm annuleren door op de SOS knop te drukken. De gevoeligheid van de valdetectie is in te stellen van 0-100.               


Voor uw aankoop van ons senioren alarm geldt:

  • Het alarm wordt volledig gebruiksklaar geleverd. U hoeft alleen de telefoonnummers van uw contactpersonen toe te voegen
  • U ontvangt u een praktische Nederlandse handleiding
  • Het alarm is voorzien van een prepaid KPN simkaart met € 10,- beltegoed. Mocht u liever een andere provider dan KPN gebruiken, dan kan de simkaart eenvoudig omgewisseld worden m.b.v. de handleiding.
  • U heeft GEEN extra en/of maandelijkse kosten bij ons, het alarm is gelijk uw eigendom. Ook het gebruik van de mobiele app (gebruik app geldt voor de P4C-Q3T).
  • U krijgt het alarm 14 dagen op proef*
  • Het alarm wordt na bestelling binnen 2-3 werkdagen verzonden.

*(met uitzondering van verbruiksproducten zoals installatie- en simkaartkosten)

   VERGELIJK HIER DE MODELLEN


Klik hier om de modellen overzichtelijk te vergelijken op de functionaliteiten en andere opties.