WhatsApp ons, of laat een bericht achter

Hoe werkt een personenalarm precies?


Wanneer er in het onderstaande gesproken wordt over een seniorenalarm geldt dit voor zowel de P4C-Q3 als ook de P4C-Q7.

Het seniorenalarm met valdetectie is ontworpen om automatisch een alarm te activeren als het detecteert dat de drager is gevallen of in nood verkeerd. Met één druk op de SOS knop gaat de ingebouwde GSM-module automatisch telefonisch contact leggen met de door u voorgeprogrammeerde telefoonnummers van bijvoorbeeld buren, familie of vrienden. Er ontstaat dan een spreek/luister verbinding tussen u en deze persoon. U hoort direct via het alarm uw hulpverlener en zij u! 

De beide alarmen hebben alle (gsm) technologie ingebouwd evenals een luidspreker en microfoon. Na het drukken op de SOS knop wordt er ast het uitbellen, gelijktijdig een sms berichtje verstuurd met hierin de locatiegegevens waar het alarm zich bevindt.

  1. Valdetectie: Het seniorenalarm bevat sensoren die de bewegingen en oriëntatie van de drager detecteren. Wanneer de sensoren een ongebruikelijke beweging detecteren, zoals een val, zal het alarm een alarmmelding activeren.
  2. Alarm activering: Bij het detecteren van een val zal het alarm automatisch een alarmsignaal activeren om de aandacht van de drager te trekken. Als de drager niet in staat is om het alarm uit te schakelen, wordt er automatisch een alarmmelding verzonden naar een vooraf ingestelde contactpersoon of professionele hulpdienst.
  3. Locatiebepaling: Het seniorenalarm bevat ook locatiebepalingsfuncties, zoals GPS, waardoor de locatie van de drager kan worden bepaald. Dit is handig voor professionele hulpdiensten om snel te reageren en de drager te vinden.
  4. Tweeweg-communicatie: Het seniorenalarm heeft ook een tweeweg-communicatiefunctie (spreek/luister verbinding), waarmee de drager en de contactpersoon of professionele hulpdienst kunnen communiceren via het alarm. Dit zorgt voor een snellere respons en betere coördinatie tijdens noodsituaties.
  5. Draagbaarheid: De P4-Q3 kan worden gedragen als een hanger met het meegeleverde halskoord, middels de broekriemclip aan broekriem of jas, of als horloge met behulp van de bij te bestellen polsband. Dit betekent dat de drager het alarm altijd bij zich kan dragen, zelfs als hij of zij alleen buitenshuis is. De P4C-Q7 kan worden gedragen als een polshorloge.
  6. Energie-efficiëntie: Het seniorenalarm is uitgerust met energiezuinige sensoren en batterij, waardoor het alarm langdurig kan worden gebruikt voordat het opnieuw moet worden opgeladen.
Kortom, het seniorenalarm van Push4Care met valdetectie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor senioren en hun families om snel te reageren op noodsituaties en hen een gevoel van veiligheid en gemoedsrust te geven.

Het alarm heeft een prepaid SIMkaart nodig welke geplaatst is bij uw bestelling. Met andere woorden, het alarm wordt geheel gebruiksklaar geleverd. U hoeft alleen zelf de telefoonnummers nog toe te voegen. Maar voor een klein bedrag kunnen wij dat ook voor u doen.

   VERGELIJK DE MODELLEN


   Klik hier om alle (technische) specificaties

   te bekijken van de P4C-Q3 en de P4C-Q7