WhatsApp ons, of laat een bericht achter
10 adviezen bij de aanschaf van een senioren alarm voor ouderen

10 adviezen bij de aanschaf van een senioren alarm voor ouderen

 

Wanneer u een senioren alarm of alarm voor ouderen wilt aanschaffen dan zijn er een aantal zaken om over na te denken:

 

  • > Bent u of zijn uw ouder(s) nog mobiel genoeg om zelfstandig naar buiten te gaan? Kies dan voor een apparaat met een simkaart en een systeem dat overal mobiel te gebruiken is.
  • > Is er wellicht sprake van beginnende dementie? Kies dan een systeem met een zgn. ‘dwaalalarm’, waardoor iemand te allen tijde te traceren is, mocht het nodig zijn of worden.
  • > Bent u of wordt de drager slecht ter been of is er een andere reden waardoor er een groter gevaar voor ‘vallen’ is? Kies dan een systeem met een ingebouwd ‘valalarm’ , een veilige functionaliteit.
  • > Wordt het systeem vergoed door de zorgverzekering? Bijna alle zorgverzekering vergoeden in ieder geval de hardware na een verwijsbrief van uw huisarts. Er zijn ook verzekeringen waarbij alleen vergoed wordt wanneer u een systeem afneemt van een aangesloten bedrijf met vaak gebruik van een meldkamer.
  • > Wilt u of willen uw ouders, een meldkamer spreken of liever direct een eigen mantelzorger? Let dus op de service van de leverancier: mét meldkamer of toch liever zónder, waardoor u zelf kunt bepalen wie er gealarmeerd moeten worden wanneer de gebruiker op de SOS knop drukt.
  • > Wilt u wel of geen maandelijkse kosten, of liever alleen een aanschafbedrag? - Sommige leveranciers vragen een maandelijkse bijdrage, dat kan oplopen tot wel 250,- per jaar voor iets waarvan u hoopt dat het nooit gebruikt hoeft te worden, dus lét op!- of u betaald kosten/beltegoed via de leverancier op een door hun geleverde simkaart, deze kosten zijn duurder dan een simkaart van een gewone provider. Verborgen kosten dus.- Maar er zijn dus ook leveranciers die écht alleen de aanschafkosten berekenen, het apparaat wordt uw eigendom.
  • > Hoe wilt u of de gebruiker het alarm dragen? Om de pols of als medaillon of bijvoorbeeld aan de broekriem?
  • > Gaat het apparaat mee onder de douche?  Niet alle systemen kunnen mee onder de douche maar zijn 'spatwaterdicht' en kunnen bijvoorbeeld wel tegen vochtige ruimtes. De alarmknop af doen en in de badkamer op kniehoogte neerleggen, zodat als men gevallen is er ook nog bij kan, is dan een prima alternatief.
  • > Zijn er nog meer gevaren in huis? Zoals kans op brand-, gas of waterschade? Er zijn ook systemen die deze calamiteiten zelf waarnemen en dan automatisch alarm slaan naar de mantelzorgers of meldkamer.
  • > Onze ervarings TIP: Maak de acceptatie van een alarmknop gemakkelijker voor uw ouder(s), leg uit dat het ook een ‘communicatie knop’ is; met sommige apparaten kan men ook gewoon bellen naar bekenden, helemaal handsfree, met één druk op de knop. Zo is de acceptatie vaak gemakkelijker.



Facebook comments
   VERGELIJK DE MODELLEN


   Klik hier om alle (technische) specificaties

   te bekijken van de P4C-Q3 en de P4C-Q7