Tip tegen eenzaamheid bij bijv. senioren ...

Tip tegen eenzaamheid bij bijv. senioren ...

   (0)

De digitale wereld

.... voor ouderen soms moeilijk, onbegrijpelijk en ongrijpbaar, maar met wat hulp kan het ook iets 'moois' opleveren: een dagelijks gesprek, oude bekenden weer horen én zíen!

Misschien een idee om senioren in uw omgeving te helpen met een connectie naar hun (oude) bekenden? Of een cursus te laten volgen, speciaal voor senioren?
Dit helpt niet alleen tegen eenzaamheid, maar werkt ook als sociale controle, men kan zien en horen hoe het met iemand gaat.

Er zijn genoeg toepassingen en mogelijkheden zoals Skype en Facetime, waarbij op een relatief eenvoudige manier ouderen kunnen communiceren met familie en bekenden op afstand. Hoe fijn is dát! Even lekker bijpraten met oude bekenden!

In het AD werd al het volgende geschreven:
,,Voor ouderen is het absolute noodzaak geworden om sociale media te gebruiken”, zegt Arno Heltzel van seniorenorganisatie KBO-PCOB. ,,Steeds meer bedrijven doen alleen nog zaken via internet. Ook de overheid verwacht steeds vaker dat je online je zaken regelt. Dat maakt dat ouderen niet kunnen achterblijven, ook niet op sociale media.”

Volgens Heltzel is het voor ouderen gemakkelijker geworden om gebruik te maken van sociale media. ,,De tablet en de smartphone zijn gebruiksvriendelijk. Ouderen leren het snel. En ze willen het ook graag leren, omdat het tegenwoordig dé manier is om contact te houden met vrienden en familieleden. Skype wordt veel gebruikt om met kleinkinderen te chatten en elkaar te zien, bijvoorbeeld in het buitenland.”

En een recent onderzoek wees verder uit: senioren...digivaardig-maar-niet-digibestendig

Facebook reacties