Veel mensen met beginnende vergeetachtigheid of dementie wonen zelfstandig thuis. Familie en mantelzorgers kunnen niet altijd op deze personen letten. Om deze mensen op die onbewaakte momenten te bewaken is een senioren alarm of een dwaalalarm een passende oplossing.  

Maar ook voor het open deuren beleid bij zorginstellingen biedt een senioren alarm of een dwaalalarm een passende oplossing. Veel verpleeghuizen in Nederland hebben de deuren nog op slot voor hun bewoners met dementie. Dat beperkt bewoners echter in hun vrijheid. Sinds 2020 bepaalt de Wet zorg en dwang (WZD) dat dit soort ‘onvrijwillige zorg’. 

En dit alles ZONDER abonnement, dus geen maandelijkse kosten.


De P4C-Q3T biedt voor beide situaties de oplossing.

Wanneer iemand met dementie onbewaakt naar buiten gaat kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Om dit te voorkomen en om deze mensen toch de ruimte te bieden om zich ‘vrij’ voort te kunnen bewegen is de P4C-Q3T een geweldige oplossing. 


Zo werkt de P4C-Q3T in het kort.

GPS (Global Positioning System) geeft informatie over een exacte locatie, maar kan ook de bewegingen volgen van personen, voertuigen en andere objecten. De P4C-Q3T ontvangt signalen van satellieten over de locatie, snelheid, tijd en richting. Hierdoor kan een GPS tracking systeem de positie, zowel real-time als historisch, op elk type reis geven. 

man-dementie-verdwaald.jpgDe P4C-Q3T zendt een signaal uit als er wordt geregistreerd dat een persoon gaat ‘dwalen’. Dit kan bijvoorbeeld doordat een persoon een bepaald punt passeert van vooraf ingesteld virtueel hek (leefcirkel). Het signaal wordt dan doorgestuurd naar een (mantel)zorgende, die dan gepaste hulp kan inschakelen. Zo hoeft de (mantel)zorgende niet continue aanwezig te zijn om toch de veiligheid van een persoon in de gaten te kunnen houden.


Wat kan er met Gps tracking en Dwaalalarmering?

De P4C-Q3T geeft senioren meer vertrouwen om alleen naar buiten te gaan en geeft naasten een stukje rust. Want met de P4C-Q3T kan door middel van de tuya app op een mobiele telefoon op afstand de locatie worden gevolgd en (in geval van nood) eventueel contact worden gelegd met vooraf ingestelde contactpersonen. Zo kunnen zij langer thuis wonen en ook zelfstandig activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld boodschappen doen of een stukje wandelen.


De functies van de P4C-Q3T

Real Time Locatie: De P4C-Q3T kan de real time locatie weergeven van een persoon, waardoor de persoon gevolgd kan worden door een (mantel)zorgende. Hierdoor kan de verzorgende altijd weten waar de persoon is en een oogje houden op zijn of haar veiligheid.

Afgelegde Routes volgen: De P4C-Q3T heeft de mogelijkheid om met behulp van de tuya app op uw mobiele telefoon een afgelegde route te volgen en in kaart te brengen, waardoor bijvoorbeeld het dwaalgedrag van een persoon goed gevolgd kan worden. Hierdoor kan er worden gekeken naar bepaalde patronen en kan er vervolgens adequaat gereflecteerd en gereageerd worden. Er kunnen meerdere alarmknoppen toegevoegd worden aan de app.

Virtueel hek – Veilige Zone: De P4C-Q3T heeft zogenoemde Geofencing functie. Dit houdt in dat een bepaald gebied kan worden aangewezen als ‘veilige zone’, waarna er een signaal wordt uitgezonden zodra deze veilige zone verlaten wordt. Zie het al een virtueel hek.

Handmatige dwaalalarmering: Dwaalalarmeringen met handmatige functie zijn bedoeld voor mensen die kunnen gaan dwalen maar nog wel het bewustzijn hebben om aan te geven dat zij verdwaald zijn. Als zij het gevoel hebben verdwaald te zijn, kunnen zijn op een knop drukken waardoor een direct een signaal uitgestuurd wordt naar een (mantel)zorgende.

In beweging alarm of sta op alarm: Het alarm geeft alarm wanneer het alarm in beweging komt of juist niet. Als er sprake is van beweging in een bepaalde periode zal het alarm een gewenst bericht of oproep sturen naar de contactpersonen. Maar ook is het alarm andersom in te stellen dat er als geen beweging is in een bepaalde periode. Reden voor de contactpersonen om vast te stellen of alles in orde is. 

Valdetectie: Het P4C-Q3T alarm heeft een ingebouwde valdetectiefunctie die is ontworpen om ernstige vallen te detecteren, die waarschijnlijk tot bewusteloosheid kunnen leiden. Als een drager na een val niet in staat is om op de SOS/Help-knop te drukken omdat hij niet in staat is om te bewegen of de SOS-knop te bereiken, kan de valdetectiefunctie de sms-waarschuwingen verzenden. De gebruiker van de P4C-Q3T kan te allen tijde het alarm annuleren door op de SOS knop te drukken. De gevoeligheid van de valdetectie is in te stellen van 0-100.               


Voor uw aankoop van ons senioren alarm geldt:

  • Het alarm wordt volledig gebruiksklaar geleverd. U hoeft alleen de telefoonnummers van uw contactpersonen toe te voegen
  • U ontvangt u een praktische Nederlandse handleiding
  • Het alarm is voorzien van een prepaid KPN simkaart met € 10,- beltegoed. Mocht u liever een andere provider dan KPN gebruiken, dan kan de simkaart eenvoudig omgewisseld worden m.b.v. de handleiding.
  • U heeft GEEN extra en/of maandelijkse kosten bij ons, het alarm is gelijk uw eigendom. Ook het gebruik van de mobiele app (gebruik app geldt voor de P4C-Q3T).
  • U krijgt het alarm 14 dagen op proef*
  • Het alarm wordt na bestelling binnen 2-3 werkdagen verzonden.

*(met uitzondering van verbruiksproducten zoals installatie- en simkaartkosten)

   VERGELIJK HIER DE MODELLEN


Klik hier om de modellen overzichtelijk te vergelijken op de functionaliteiten en andere opties.